Over Ons

Over Peter Coenen

Peter Coenen startte in 2005 als zelfstandig ondernemer. Na jarenlang ervaring in de bouwwereld, vond hij dat het tijd werd om zijn eigen klussen te klaren. “Ik ben ooit begonnen als betontimmerman en deed door de jaren heen allerlei cursussen om mezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. En zo kwam van het een het ander en vond ik dat het tijd was. Tijd om de stap te zetten,” aldus Peter.

De eerste jaren werkte hij vanuit thuis. Hij begon alleen, maar nam al snel 3 klusmannen aan. Ook huurt hij regelmatig externe hulp in. Nadat zijn tuin, zolder en garage volstond met allerlei materiaal, vond hij – en vooral zijn vrouw – dat het tijd werd voor een eigen werkruimte. Zo werd de loods in Voerendaal geopend. Inmiddels staat Coenen Groep (klus- en transportbedrijf) 14 man sterk. Stuk voor stuk goed geschoold en gekwalificeerd. “In ons team werken we veelal met dezelfde gezichten. Ik vind het fijn om met een vast team te werken en elkaar door en door te kennen.”

Niet lullen maar poetsen, dat is zijn motto. Of ja, klussen dan. Maar gepoetst wordt er na afloop van een klus ook. Dat hoort erbij, volgens Peter. Het leukste aan zijn werk, of beter gezegd hobby, vindt hij toch wel het meedenken met de klanten. “Daarin maken wij het verschil. Meestal ga ik naar de klant toe en praat ik met ze, vraag naar hun gezinssamenstelling en hun redenen, nog voordat ik iets van de mogelijke klus heb gezien. Want waarom ga je verbouwen of klussen aan je huis? Om iemand zo goed mogelijk te kunnen adviseren, geef ik de klant huiswerk mee. Zodat de klant zijn wensen en hoe zij de klus zien op kan schrijven. Daarna ga ik aan de slag met een plan van aanpak en deel ik mijn ideeën.”

In 2014 won Allround Klus Bedrijf Peter Coenen de award voor ‘Beste klussenbedrijf van Nederland’ op basis van de beoordelingen op kluswebsite.nl. Maar dat liet Peter niet bij de pakken neerzitten, sterker nog hij houdt ervan om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Stilzitten vind ik lastig, tenzij het voor een rit van Coenen Transportbedrijf is. In mijn vrije tijd ben ik constant bezig om mezelf verder te ontwikkelen. Ik volg regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van alles wat er in mijn vakgebied gebeurt. Dat deel ik daarna weer met de rest van de jongens. Alles om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij hun klussen. Met de juiste kennis en materialen.”

Wat klanten over ons zeggen!